Vrijheid is altijd één van mijn belangrijkste kernwaarden geweest, maar ik leefde er vroeger totaal niet naar. Ik zat gevangen in een eetstoornis en in patronen van relatieverslaving, codependentie, verlatingsangst en bindingsangst.

Ik dacht heel lang dat vrijheid met tijd te maken had. Heel veel tijd voor jezelf. Ik wilde minder gaan werken, niet meer in een relatie zitten. Die relatie had andere problemen, want ik had natuurlijk relatieverslaving. Ik voelde me heel erg gevangen. Mijn slogan is dan ook:

“Voel jij je gevangen in een eetstoornis? Stap uit de gevangenis en kom thuis bij jezelf”.

Vrijheid is de kracht om te kiezen, te veranderen en te reageren. Naar eigen wil handelen. Ik heb heel lang geleefd in patronen waarin ik deed, waarvan ik dacht dat andere mensen dat van mij verwachtte. Of dat bij een bepaald ‘plaatje’ hoorde. Samenwonen, trouwen, huisje, boompje, beestje. Ik deed dus heel lang dingen waarvan ik dacht dat ze moesten.

Ik ben erachter gekomen dat vrijheid niet gaat over tijd, maar over energie. Het is belangrijk om constant te checken wat bij jou nog resoneert. Voor mij is het belangrijk om energie vrij te maken voor de dingen die ik belangrijk vind, zoals bijvoorbeeld een stukje wandelen en mediteren.

Zoals vanochtend, ik zat eigenlijk meteen weer in de ‘go-go-go-modus’. Huishouden, stofzuigen, bedden verschonen, badkamer schoonmaken. Voor je het weet, wordt je meegesleurd door de waan van de dag. Dingen die niet per se heel erg bijdragen aan mijn levensgeluk, maar toch ook wel gedaan moeten worden. Het is dus belangrijk dat je je energie zo goed mogelijk verdeeld. Dat je niet de hele dag maar in die ‘go-go-go-modus’ zit en je laat leven door andere mensen.

Ik kwam er op een gegeven moment achter dat ik geen idee meer had van wat ik zelf wilde, wat ik voelde, wat mijn mening was en wat mijn behoeften waren. Ik paste me constant alleen maar aan, aan wat andere mensen wilde. Om maar aardig, lief en leuk gevonden te worden, niet afgewezen te worden. Ik zat heel erg in mijn negatieve overtuigingen: “ik ben niet belangrijk”, “ik ben het niet waard”, “ik mag er niet zijn”, etc. Ik werd als het ware een kameleon. Natuurlijk is het goed om je aan te kunnen passen aan bepaalde situaties, maar niet als dat jou energie gaat kosten. Op een gegeven moment was ik volledig mezelf kwijt geraakt.

Het heeft mij geholpen om naar binnen te keren, mezelf te vinden. Ik zeg altijd maar; ik heb de liefde van mijn leven in mezelf gevonden. En ja, ik heb ook nog wel eens donkere periodes, zoals de afgelopen dagen. Maar ik heb ook de tools in huis om dat te kunnen omdraaien, om daar niet in te blijven hangen. Dat is vrijheid voor mij.

Mijn missie in dit leven is dan ook om zoveel mogelijk mensen te inspireren, ondersteunen en motiveren om hun volledige potentie te ontdekken en benutten. Zodat ze de beste versie van zichzelf worden en hun leven in vrijheid leven.

Of je nu een eetstoornis hebt, of relatieverslaving, of allebei, of ergens anders in gevangen zit, dat maakt eigenlijk niet heel veel uit ik kan je op alle vlakken helpen om weer vrij te gaan leven. Naar een pad van levensgeluk.

Lijkt dat jou wat? Plan dan nu een geheel vrijblijvend gratis kennismakingsgesprek in om vervolgens te kijken welk coaching traject het beste bij je past. Uiteraard kun je me ook mailen, een DM via Instagram of WhatsApp sturen.

Probeer vandaag voor jezelf te ontdekken wat vrijheid voor jou is. Dat hoor ik uiteraard graag! Stuur me gerust een berichtje.

You may also like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *