Samen sterker

Een voor allen, allen voor een
In een samenleving die steeds individualistischer en competitiever wordt, geloof ik heilig in “samen sterker”. Concurrentie? De spreekwoordelijke taart is groot genoeg voor iedereen. Ik heb wat dat aan gaat echt een overvloed mentaliteit en ga graag voor win-win situaties. Iedereen staat in zijn of haar eigen kracht en doet wat hij/zij kan om deze kwetsbare doelgroep te inspireren, ondersteunen, motiveren, begeleiden en helpen in hun eetstoornisherstel.
Sharing is caring 🙂
Hoe meer mensen zich inzetten voor eetstoornisherstel, des te beter. Ik deel dan ook graag een aantal hulpbronnen met je. Mocht jij als professional hier ook vermeld willen worden, neem dan gerust contact met me op.
Landelijke organisaties

Interactieve
zorgkaart
Eetstoornissen Netwerk is de plek waar het actuele behandelaanbod te vinden is en waar zorgverleners elkaar eenvoudig kunnen vinden om sneller de juiste zorg te bieden.

Eerste hulp bij eetstoornissen
First EET kit richt zich op het eerder herkennen van eetstoornissen door omstanders (familie, zorg, school etc.)
en het stimuleren van de juiste medische behandeling.

Eetstoornissen-advieslijn voor professionals
Bij K-EETi kun je als zorg- of jeugdhulp-professional een casus bespreken met een expert. K-EETi denkt mee en geeft praktisch en inhoudelijk advies.

Vereniging voor professionals
Zij hebben het doel de structuur en kwaliteit van zorg voor patiënten met een voedings- of eetstoornis te verbeteren en onderzoek en preventie te bevorderen.

Belangen behartigen
WEET is een patiëntenvereniging die opkomt voor het collectieve belang van mensen met eetstoornissen.

Helpende hand voor patiënten en naasten
Stichting Kiem zet zich in om de impact van eetstoornissen te minimaliseren. De stichting richt zich middels haar kernprogramma’s op kennisbevordering onder naasten, scholen en professionals.
Inloophuizen
Een inloophuis is een meestal publiekelijk, vrij toegankelijke ruimte voor een specifieke doelgroep, in dit geval mensen met een eetstoornis. In inloophuizen worden meestal activiteiten georganiseerd zoals informatieoverdracht en creativiteitssessies. Tevens kan in de huiskamer of ontmoetingsruimte over persoonlijke problemen en eetstoornisherstel worden gepraat. Deze inloophuizen bestaan vaak alleen maar dankzij sponsors en/of ondersteuning van en door vrijwilligers.

Bennebroek
Praktijkhuis Inspiration is een plek waar je terecht kunt als jij zelf of iemand uit je omgeving te maken heeft met een eetprobleem. Zij zijn een plek waar je mag zijn wie je bent en hoe je bent. Waar je kunt werken aan jouw doelen en jouw herstel, maar waar je ook gewoon kunt en mag ZIJN.

Rotterdam
Stichting JIJ is een vrijwilligersorganisatie en biedt ervaringsdeskundige ondersteuning aan iedereen vanaf 12 jaar die zelf of in zijn/haar omgeving te maken heeft met een eetprobleem of eetstoornis.

Zevenhuizen
Bij het Leontienhuis hoef je niet alleen te vechten. Onze ervaringsdeskundigen zijn er voor jou en je naasten. Zij zijn het springlevende bewijs dat herstellen écht kan.

Weerselo
De stichting heeft zichzelf ten doel gesteld om door ondersteuning en advies, mensen die worstelen met een eetstoornis te helpen richting echt herstel en zin in het leven.

Diverse locaties
Anonieme Overeters (OA*) biedt een effectief herstelprogramma voor mannen en vrouwen met een eetprobleem.

Diverse locaties
Tijdens de inloop ben je van harte welkom voor een kop koffie of thee en gaan ze graag in gesprek over alles wat je meemaakt op weg naar herstel.

Wieringerwerf
Leven met een eetstoornis is niet gemakkelijk en heb je niet alleen! Maar er is hoop! Dalisay Recovery informeert, inspireert en verbindt.

Huizen
Ontmoetingshuis In Spirit wil een plek creëren van erkenning, ontmoeting, steun en kracht. Een plek waar je wordt gewaardeerd wie je bent en waar je mag zijn!
Handige websites
Waarom zelf alles hier individueel vermelden als er al websites zijn die alle informatie al voor je hebben? Ik deel ze graag met je!

Hulpsite
Proud2Bme is sinds 2009 de grootste online hulpsite van Nederland en België op gebied van eetproblematiek. De site is er voor iedereen die problemen heeft met zelfbeeld, eten en aangrenzende problematiek.

Eetstoornisvrij
Doel van deze site is het geordend aanbieden van linkjes naar informatie betreffende eetstoornissen en zaken die daar nauw mee verbonden zijn.