Samen sterker

Eetstoornisherstel - samen sterker

Een voor allen, allen voor een

In een samenleving die steeds individualistischer en competitiever wordt, geloof ik heilig in “samen sterker”. Concurrentie? De spreekwoordelijke taart is groot genoeg voor iedereen. Ik heb wat dat aan gaat echt een overvloed mentaliteit en ga graag voor win-win situaties. Iedereen staat in zijn of haar eigen kracht en doet wat hij/zij kan om deze kwetsbare doelgroep te inspireren, ondersteunen, motiveren, begeleiden en helpen in hun eetstoornisherstel.

Sharing is caring ­čÖé

Hoe meer mensen zich inzetten voor eetstoornisherstel, des te beter. Ik deel dan ook graag een aantal hulpbronnen met je. Mocht jij als professional hier ook vermeld willen worden, neem dan gerust contact met me op.

Landelijke organisaties

Eetstoornissen Netwerk - Eetstoornisherstel - Samen sterker

Interactieve
zorgkaart

Eetstoornissen Netwerk is de plek waar het actuele behandelaanbod te vinden is en waar zorgverleners elkaar eenvoudig kunnen vinden om sneller de juiste zorg te bieden.

First Eet Kit - Eetstoornisherstel - Samen sterker

Eerste hulp bij eetstoornissen

First EET kit richt zich op het eerder herkennen van eetstoornissen door omstanders (familie, zorg, school etc.)
en het stimuleren van de juiste medische behandeling.

Keet - Eetstoornisherstel - Samen sterker

Eetstoornissen-advieslijn voor professionals

Bij K-EETi kun je als zorg- of jeugdhulp-professional een casus bespreken met een expert. K-EETi denkt mee en geeft praktisch en inhoudelijk advies.

Nederlandse Acedemie voor Eetstoornissen - Eetstoornisherstel - Samen sterker

Vereniging voor professionals

Zij hebben het doel de structuur en kwaliteit van zorg voor pati├źnten met een voedings- of eetstoornis te verbeteren en onderzoek en preventie te bevorderen.

WEET - Eetstoornisherstel - Samen sterker

Belangen behartigen

WEET is een pati├źntenvereniging die opkomt voor het collectieve belang van mensen met eetstoornissen.

Stichting Kiem - Eetstoornisherstel - Samen sterker

Helpende hand voor pati├źnten en naasten

Stichting Kiem zet zich in om de impact van eetstoornissen te minimaliseren. De stichting richt zich middels haar kernprogrammaÔÇÖs op kennisbevordering onder naasten, scholen en professionals.


Inloophuizen

Een inloophuis is een meestal publiekelijk, vrij toegankelijke ruimte voor een specifieke doelgroep, in dit geval mensen met een eetstoornis. In inloophuizen worden meestal activiteiten georganiseerd zoals informatieoverdracht en creativiteitssessies. Tevens kan in de huiskamer of ontmoetingsruimte over persoonlijke problemen en eetstoornisherstel worden gepraat. Deze inloophuizen bestaan vaak alleen maar dankzij sponsors en/of ondersteuning van en door vrijwilligers.

Praktijkhuis Inspiration - Eetstoornisherstel - Samen sterker

Bennebroek

Praktijkhuis Inspiration is een plek waar je terecht kunt als jij zelf of iemand uit je omgeving te maken heeft met een eetprobleem. Zij zijn een plek waar je mag zijn wie je bent en hoe je bent. Waar je kunt werken aan jouw doelen en jouw herstel, maar waar je ook gewoon kunt en mag ZIJN.

Stichting Jij - Eetstoornisherstel - Samen sterker

Rotterdam

Stichting JIJ is een vrijwilligersorganisatie en biedt ervaringsdeskundige ondersteuning aan iedereen vanaf 12 jaar die zelf of in zijn/haar omgeving te maken heeft met een eetprobleem of eetstoornis.

Leontienhuis - Eetstoornisherstel - Samen sterker

Zevenhuizen

Bij het Leontienhuis hoef je niet alleen te vechten. Onze ervaringsdeskundigen zijn er voor jou en je naasten. Zij zijn het springlevende bewijs dat herstellen ├ęcht kan.

RealCovery - Eetstoornisherstel - Samen sterker

Weerselo

De stichting heeft zichzelf ten doel gesteld om door ondersteuning en advies, mensen die worstelen met een eetstoornis te helpen richting echt herstel en zin in het leven.

Anonieme Overeters - Eetstoornisherstel - Samen sterker

Diverse locaties

Anonieme Overeters (OA*) biedt een effectief herstelprogramma voor mannen en vrouwen met een eetprobleem.

Ixta Noa - Eetstoornisherstel - Samen sterker

Diverse locaties

Tijdens de inloop ben je van harte welkom voor een kop koffie of thee en gaan ze graag in gesprek over alles wat je meemaakt op weg naar herstel.

Dalisay Recovery - Eetstoornisherstel - Samen sterker

Wieringerwerf

Leven met een eetstoornis is niet gemakkelijk en heb je niet alleen! Maar er is hoop! Dalisay Recovery informeert, inspireert en verbindt.

In Spirit - Eetstoornisherstel - Samen sterker

Huizen

Ontmoetingshuis In Spirit wil een plek cre├źren van erkenning, ontmoeting, steun en kracht. Een plek waar je wordt gewaardeerd wie je bent en waar je mag zijn!


Handige websites

Waarom zelf alles hier individueel vermelden als er al websites zijn die alle informatie al voor je hebben? Ik deel ze graag met je!

Hulpsite

Proud2Bme is sinds 2009 de grootste online hulpsite van Nederland en Belgi├ź op gebied van eetproblematiek. De site is er voor iedereen die problemen heeft met zelfbeeld, eten en aangrenzende problematiek.┬á

Eetstoornisvrij

Doel van deze site is het geordend aanbieden van linkjes naar informatie betreffende eetstoornissen en zaken die daar nauw mee verbonden zijn.